Klarsynt familjeoptiker på
Södermalm i Stockholm

Vi har ett sort urval bågar och glas och kunnig personal som hjälper dig att hitta rätt.

Välkommen in!

Glasögonbågar
När du väljer bågar är det viktigt att de förutom utseendet ska fungera bra. Faktorer som kan påverka bågvalet är allergi mot vissa material, glasstyrka, glastyp, användningsområde och passform. Fråga och rådgör med oss om valet av båge så att slutresultatet blir så bra som möjligt.

Vi säljer glas och behandlingar av högsta kvalitet från Essilor. 

Högbrytande glas eller plast
Beroende på ditt synfel rekommenderar vi bästa möjliga glasalternativ. Är glasstyrkan mer än +/-3 dioptrier är det bäst med högbrytande glas. Det innebär att glaset blir tunnare och flackare och därmed också lättare. Finns både som glas och plastmaterial.

Progressiva glas är bästa lösningen för dig som behöver olika styrkor på avstånd och nära håll. Dessa glas har en stor avståndsdel i övre glaset och ju längre ned i glaset du tittar desto närmare kan du se. Dagens progressiva glas fungerar mycket bra för de flesta människor.

Bifokala glas är ett avståndsglas med en infälld läsruta. Dessa glas fungerar bra om du har svag synskärpa eller har problem med t.ex. yrsel. Nackdelen med bifokala är att du inte får skärpa på mellanavstånd.

Terminalglasögon. Jobbar du mycket vid bildskärm och/eller har skrivbordsarbete och är över 40 år är det troligt att du behöver speciella arbetsglasögon.

Närprogressiva är läsglas med utökat skärpeområde. Du får ett skärpedjup på 1- 2m.
Rumsprogressiva är ett annat arbetsglas som fungerar mycket bra på nära håll och som dessutom har en mindre avståndsdel för dig som behöver ha kontroll på vad som händer lite längre bort. Dessa glas lämpar sig dock inte till bilkörning.

Ytbehandlingar är något som man också ska ta ställning till.

  • Hard gör plastens yta tåligare mot vanligt slitage.

  • Antireflex gör så att glasets yta blir mycket klarare. Ljus som i vanliga fall studsar på glasets yta går rakt igenom utan att reflektera. Du slipper se spegelbilden av dig själv bakom glaset och andra kan se dina ögon klarare genom glaset. Är du i miljöer med mycket lampor så kommer denna behandling att ge dig ett mycket klarare seende.

  • Färgade glas kan vara bra om man är ljuskänslig. Eller det kan vara en kul effekt på glasögonen.

  • Fotokromatiska glas har en förmåga att mörkna utomhus och återgår sedan till en ljus färgton inomhus.

Rådgör med oss optiker för att få råd om bästa möjliga glasval för dig.

Bli BrilliantKund!
Smart abonnemang/kredit för hela familjen

  • Upp till 30 000 SEK i kreditutrymme

  • Inga räntor/uppläggningsavgifter

  • Från 195 SEK / månad i autogirodragning, varav 19-25 kr/månad är en administrativ avgift beroende på vilket månadsbelopp du väljer att betala

Öppettider:

Måndag - Fredag 10-18

Helger och aftnar STÄNGT

Tel: 08-644 30 10

Ringvägen 63, Stockholm

info@optikboden.se