Klarsynt familjeoptiker på
Södermalm i Stockholm

SOLGLASÖGON

Det har blivit alltmer viktigt att skydda sina ögon från UV-ljus. Välj dina solglasögon i första hand efter skyddsbehov. I stadsmiljö klarar man sig med de flesta typer av solglasögon. Se bara till att glasen har UV-block, vilket de flesta plastlinser har.
Befinner du dig mycket vid vatten är ett par polariserande solglasögon det bästa alternativet. De skiktar upp ljuset och tar bort allt horisontellt blänk. Du ser mycket tydligare genom vattenytan. Även vid bilkörning är polariserande solglas mycket bra då det annars blir mycket blänk i vindrutan och på asfalten.

Solglasögon finns att få med styrkeglas, både enstyrke- och progressiva glas, för att rätta till ett eventuellt synfel. Är du yrkeschaufför kan det vara bra med en glasfärg som är kontrasthöjande. Det viktigaste av allt är förstås att du har korrigerat din syn med rätt styrka på glasen.

I extrem miljö som alpin och hög höjd är det viktigt att filtrera bort så mycket ljus som möjligt. Välj gärna spegelglas, kontrasthöjande färg samt antireflex på insidan. Bågen bör hindra ljusinsläpp från sidorna för bästa skydd.

På sol- och badsemestern är det viktigt att bågen inte släpper in för mycket ströljus vid sidan av solglasögonen. Glasen ska vara ordentligt mörka för att undvika bländning och med UV-skydd.

Bågens kvalitet kan vara bra att tänka på. Går det att justera bågen så att den sitter bra?
Bågen kan av värme också töja ut sig så att man behöver justera bågen efter ett tag.

Hos en optiker kan du alltid få råd om vilken lösning som är bäst för dig.

Öppettider:

Måndag - Fredag 10-18

Helger och aftnar STÄNGT

Tel: 08-644 30 10

Ringvägen 63, Stockholm

info@optikboden.se